Mutfak Davlumbaz Söndürme Sistemleri

Mutfaklarda bulunan yanıcı yağlar ile yüksek miktarda oluşan ısı sebebiyle, mutfaklar sürekli olarak yangın riski bulunan mahallerdendir. Havalandırma sisteminin çalışmasıyla ortamdan uzaklaştırılan buharın taşıdığı yağ, davlumbazda, filtrede ve havalandırma kanallarında birikir. Filtrelerde, bacalarda veya ekipmanlarda (ocak, fritöz, ızgara, vs.) yangın çıkması durumu ile karşılaşılmaktadır.

Elektrik ve gaz hatları mutfaklardaki yangın riskini arttırır. Yangın anında elektrik ve gaz girişleri kapanmalıdır. Yangının büyümesi önlenir, söndürme yükünü düşürür ve yeniden alev alma önlenmiş olur.
Dizayn ve kurulumunu yaptığımız otomatik davlumbaz altı ve içi söndürme sistemi ile olası davlumbaz yangını riskleri göz önüne alınır ve koruma sağlanır.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince; Konutlar hariç olmak üzere, alışveriş merkezleri, yüksek binalar içinde bulunan mutfaklar ve yemek fabrikaları ile bir anda 100’den fazla kişiye hizmet veren mutfakların davlumbazlarına otomatik söndürme sistemi yapılması ve ocaklarda kullanılan gazın özelliklerine göre gaz algılama, gaz kesme ve uyarı tesisatının kurulması şarttır.